Hoi, ik ben Katja

En ik ben blij dat je hier bent! Jij bent de reden wat maakt dat ik doe wat ik doe. Ik ben gebiologeerd door jouw potentieel, je bereidheid om te groeien, te veranderen en te werken om dat werk en leven te creëren waar jouw hart van gaat branden. 

Ik geloof dat alles wat jij wilt mogelijk is zolang jij jouw hart als jouw kompas gebruikt, want dat klopt.

De afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 mensen (3.500> uren) gecoacht in hun persoonlijk leiderschap en hun leven en business te claimen. Ik laat mij wereldwijd opleiden door de besten in hun vakgebied. In 2021 / 2022 komt daar een officieel tintje bij door me aan te sluiten bij de ICF om daar vervolgens de Master Coach (MCC) benoeming te bemachtigen. Niet omdat ik zo gek ben op titels.  Ik doe dat om jou het vertrouwen te geven dat je in goede veilige handen bent in een wereld waar iedereen zich zonder voorwaarden coach kan noemen.

Het lijkt me geweldig om jou met al deze ervaring verder te brengen naar jouw persoonlijke succes!

het verhaal van Katja

Mijn hart als mijn kompas

 Ik heb het vroeger altijd gedaan zoals het "hoorde". Na het VWO ging ik naar de Hogere Hotelschool om daarna een glanzende salescarrière te creëren tot op senior niveau in het bedrijfsleven. Ik had het helemaal voor elkaar. Tenminste, voor de buitenkant. Thuis piekerde ik me suf en ging ik maar door zonder naar mijn lijf te luisteren. Ik werd steeds vaker wakker met een knagend gevoel. "Is dit het nu? Is dit het succes waar ik voor wil gaan? " en "waar doe ik het allemaal voor?" of "ga ik zo leven tot mijn pensioen?". Allemaal vragen waar ik over nadacht. Diep van binnen wist ik het antwoord, alleen hoe moest ik dit anders gaan doen? Ik ging maar door, totdat ik echt vast liep.

Dit was het moment dat ik naar mijn coach Monika ging en had ik dat maar eerder gedaan!  

Bij haar herinnerde ik me opeens weer dat ik als klein hoogsensitief meisje al enorm gebiologeerd was door mensen en wat maakte dat ze doen wat ze doen. Ik zag de worstelingen van mensen en ik had haarscherp in de gaten als er iets niet klopte bij iemand. Hoe vaak kreeg ik toen wel niet te horen: "Ach, hoe kom je er bij? "en dat het achteraf wel bleek te kloppen.

Dit besef verklaarde alles voor mij: Mijn gevoeligheid is mijn kracht en het werd tijd dat ik het ging inzetten! Alles in mijn hart en lijf zei: "Jaaaa..", Ik voelde tegelijkertijd zoveel plezier als rust en kalmte. Vanaf dat moment wist ik wat te doen en ik nam aktie. Het hoe wist ik nog niet precies, maar dat ging ik onderweg wel uitzoeken.

Het is gelukt. Een enorme persoonlijke ontwikkeling volgde en sindsdien leef ik volgens mijn hart op mijn voorwaarden. Ik ben coach, teacher, trainer en ik spreek graag voor groepen over alles wat met Persoonlijk leiderschap vanuit het hart te maken heeft. Ik leer van de besten ter wereld. Ik geniet, ik heb energie, ik ben volledig geïnspireerd en groei als nooit tevoren op alle gebieden: als mens, relatie, gezondheid, spiritueel en werk. Dat is wat ik iedereen wil leren. 

Weet je wat de grootste bevrijding in mijn leven is? Dat ik ondanks mijn "angst" voor zweverige spiriwiri nu voluit vanuit mijn zes zintuigen leef en dat dat gewoon kan in een tijgerprintje in plaats van op geitenwollen sokken!

katja_weg
Katja van Gulick:

Laat mij jouw innerlijke gids in jouw binnenwereld zijn, zodat jij voluit jouw leven kunt claimen. 

Typisch Katja

 • Ik heb twaalf jaar sales management ervaring in corporate omgevingen, waarna ik met succes een carrièreswitch heb gemaakt naar Coach en Trainer in Persoonlijk leiderschap. Ik weet hoe het is om in een politieke omgeving met alle spanning, zoals de maskers van je collega's, te werken. Ik weet ook hoe onvervullend het kan voelen om alleen vanuit je hoofd te werken. Doordat ik dat zelf op een diep niveau heb doorleefd en er wat aan heb gedaan, weet ik ook hoe je die switch naar verbinding, vervulling en voldoening maakt. Ik heb dus in jouw schoenen gestaan en begrijp waar jij het over hebt.

 • Mijn werk als coach is voor mij een professioneel vak waarin ik me op hoog niveau blijf door ontwikkelen. Ik vind het dan ook erg belangrijk dat de methodieken die ik gebruik goed onderbouwd zijn en ik wil alleen leren van de allerbesten in hun vakgebied. In 2021/22 wil ik de hoogste coach certificering ICF-MCC Coach rond maken. Zo kan ik jou nog meer vertrouwen geven in een wereld waar iedereen zich gewoon coach kan laten noemen. Zo weet jij zeker dat je bij mij in goede vakkundige handen bent :-)!

 • Ik volg mijn eigen pad en heb me in het verleden daardoor vaak het zwarte schaap gevoeld. Vroeger vond ik dat wel eens moeilijk. Ik weet dat alleen mijn eigen weg klopt, hoe onlogisch die soms ook lijkt. Ik ben bereid te falen, want het komt altijd goed. En ik wil dat jij dat ook doet!

 • Ik heb al heel vroeg moeten leren om mijzelf financieel te redden. Toen ik als 19-jarige ging studeren stopten mijn ouders de geldkraan en moest ik zelf mijn levensonderhoud en mijn studiegeld verdienen met bijbaantjes. Dat was pittig, en heeft ervoor gezorgd dat ik een enorme doorzetter ben en niet anders kan dan een self-made woman te zijn. 

 • Ik heb een introverte voorkeur, maar dat merk je niet als je met mij aan de slag gaat, want dan ben ik een energieke stuiterbal, vooral als we het hebben over ‘matters of the heart’. Het risico dat je dan ook loopt als je met mij werkt is dat je stuiterend van de energie de deur uit gaat.

 • Eén van mijn grootste aha-momenten in mijn leven is de firewalk (UPW, Tony Robbins). Door compleet uit mijn hoofd te gaan en gewoon met blote voeten over duizenden graden hete kolen te lopen, liep ik geen brandwonden op. Als mens zijn we tot zoveel in staat dan waar we bewust van zijn. Echt, je hoofd zit in de weg als je niet durft. Je kunt alles!

Katja aan het mediteren
 • Ik doe High Intensity Training (HIIT) om mijn energie hoog te houden. Met Yoga vind ik de verbinding (en spierpijn) met mezelf. Ik wil echt niet altijd gaan, maar ik ga gewoon want ik weet hoe goed ik me er na voel.

 • Ik ben supergelukkig als ik regelmatig op reis ben naar een ver land met mijn gezin om vervolgens weer lekker thuis te komen in ons huis in de Plantagebuurt in Amsterdam. Waar ik dan weer heerlijk de introverte huismus kan zijn.

 • Mijn guilty pleasure is een bak Haagen Das Caramel Seasalt, die ik het liefst helemaal in mijn eentje op eet. Zonde toch om zoiets heerlijks te delen?

 • Ik voel me het fijnste in de rol als stille kracht achter de mensen die een plek verdienen om te schitteren in hun leven. Mag ik jouw stille kracht zijn?

 • favicon-1

  Mocht je geïnteresseerd zijn in mijn opleidingen en certificeringen:

 • Ik ben een Certified Strategic Intervention Life Coach van Anthony Robbins. Ik heb vier certificeringen voor het meest gebruikte psychologische persoonlijkheidsinstrument: Myers-Briggs Type Indicator (Step 1 & 2, Coach en Teambuildiing). Ik werk ook voor deze organisatie. Verder heb ik een certificaat voor het geven van het Leiderschapsprogramma van Marshall Goldsmith: Stakeholder Centered Coaching for Executive Development and Leadership.

 • Ik ben opgeleid in methodes als Voice Dialogue, Transactionele Analyse, Mindfulness Trainer en ik ben NLP Master. Verder ben ik een facilitator voor het vrouwelijk leiderschapsprogramma Playing Big van Tara Mohr. Ben ik een Fascinate Certified Advisor voor het Personal Branding programma How to Fascinate. Mijn mooiste opleidingen vind ik mijn Post HBO Coach opleiding aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie en mijn 4-jarige verdieping in Effectieve Intuïtie.

 • Wat ik zelf het allerbelangrijkste vind is dat als ik met jou werk, is dat er resultaten komen. Je kunt deze vinden van de mensen die ik heb gecoacht via deze link. Mijn werkervaring vind ik dan ook veel belangrijker dan bovenstaande papieren. Voor mij is coaching een vak. Een vak kun je als je er voor opgeleid bent en er vooral heel veel uren ervaring in hebt. Inmiddels weet ik dat het grootste succes van een coachtraject vooral afhangt van een combinatie van mij en jou en onze klik.

fotostrip

En zal ik je nog een geheim verklappen? Ik ben geworden wat ik altijd vreesde dat ik het zou worden, namelijk zo’n geitenwollensokken-type, maar dan met een lekker tijgerprintje :-).

Klik op de button en boek je gratis claritysessie met Katja
In 30 minuten weet jij hoe je verder kunt